Contact | Telefoon: 06-41806241 | E-mail: info@hartmetkracht.nl

‘Wanneer je leert van je verlies, heb je niet echt verloren.’

Kahlil Gibran

‘Wanneer je leert van je verlies, heb je niet echt verloren.’

Kahlil Gibran

Foto:Maarten van Eeuwijk

Foto:Maarten van Eeuwijk

Rouw

Ieder mens heeft zijn of haar eigen pad te lopen. Rouw en verlieservaringen maken dat jouw pad te zwaar kan zijn om alleen te bewandelen. Wanneer je valt kun je soms de kracht niet hebben om weer op te staan. De zinloosheid van het bestaan kan je overvallen. Wanneer we te maken krijgen met verlieservaringen zoals het verlies van bijvoorbeeld een dierbare, een relatie, werk, gezondheid en financiële zekerheid, krijgen we te maken met een nieuwe situatie. We worden uitgedaagd ons te verhouden tot het leven zoals het zich op dat moment aandient.

Om deze confrontatie hebben we niet gevraagd en dit maakt dat we eerst erkenning en tijd nodig hebben om te wennen aan deze nieuwe werkelijkheid. Erkenning vanuit onszelf. Wat is er gebeurd, wat doet dit met mij, wat vraagt dit van mij en wat heb ik nodig om deze situatie aan te kunnen?
Erkenning vanuit onze omgeving. De impact van een gebeurtenis vraagt tijd en aandacht en is niet na twee weken of een half jaar voorbij. Op welke mensen mag je onvoorwaardelijk steunen? Hoe ga je om met adviezen en opmerkingen waar je niet op zit te wachten?

Jouw levenspad vraagt van jou om richting te bepalen. Gebeurtenissen uit het verleden laten je in het heden zien wat je niet mee wilt nemen naar de toekomst. Dierbare herinneringen zullen je de kracht geven om bij tegenslagen steeds weer opnieuw richting te bepalen. Een rugzak vol ballast kan echter te zwaar worden om de rest van je leven mee te zeulen.

Vanuit ‘Hart met kracht’  loop ik graag een periode met je mee om samen te onderzoeken welke ballast jou beperkt om richting te geven aan een leven dat ten volste geleefd wil worden.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als u doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat u ermee instemt.